Copyright © 2013 Ton Bos Consultancy
Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Contact
Webdesign en CMS:
Visuele Zaken
| Alle rechten voorbehouden.

fond2
arttraining2
training
"Geef iemand een vis en je geeft hem voedsel voor een dag. Leer iemand vissen en je geeft hem voedsel voor de rest van zijn leven."
"Geef iemand een vis en je geeft hem voedsel voor een dag. Leer iemand vissen en je geeft hem voedsel voor de rest van zijn leven."
Chinees spreekwoord:
Chinees spreekwoord:
Trainingen

Indien je getraind wil worden in leidinggeven is het mogelijk te kiezen uit een complete training waarin vele leidinggevende aspecten worden behandeld of uit een of enkele losse modules. Daarnaast is het mogelijk om in-company trainingen te verzorgen.
Trainingsmodules:
consultancy
coaching
wiewatwaar
werkwijze
opdrachtgevers
referenties
cv
organisaties
particulieren
tonbos
contact

Leidinggeven

Ik

Leidinggeven doe je vooral vanuit jezelf, vanuit je persoonlijkheid, wie je bent. Natuurlijk speelt jouw inhoudelijke kennis nog steeds een belangrijke rol, maar in het motiveren van medewerkers en collega leidinggevenden worden andere dingen van je gevraagd. Sterke en minder sterke persoonlijke eigenschappen worden zichtbaar. Soms ben je je daarvan niet eens zo bewust.

Dit onderdeel van de training Leidingeven is vooral gericht op zelfkennis, in het kader van je functie als leidinggevende. Daarnaast doe je een aantal heel practische vaardigheden op in het communiceren met anderen. In overleg kan een samenstel aan modules aan de training Leidinggeven worden toegevoegd.

Ik en de ander

Leidinggeven doe je aan anderen. In het blok "Ik" ben je meer te weten gekomen over jezelf en over de invloed die je hebt op anderen. In het blok "Ik en de ander" ligt de nadruk op de mensen waarvoor je verantwoordelijk bent, de mensen aan wie je leiding geeft. Je leert inschatten wat hun vragen en behoeften zijn en op welke manier je ze het beste kunt aanspreken.

Je leert je medewerkers in te schatten en je krijgt inzicht in jouw eigen leidinggevende stijl en hoe je die kunt aanpassen. Je wordt daarnaast ingeleid in het praktisch omgaan met conflicten, het aannemen van nieuwe medewerkers en het toepassen van verzuimbegeleiding en reintegratie. In overleg kan een samenstel aan modules aan de training Leidinggeven worden toegevoegd.

Ik, de ander en de context

Leidinggeven doe je binnen de context van de organisatie. Je bent je nu bewust van hoe je als leidinggevende overkomt en je weet hoe je verschillende medewerkers het beste kunt motiveren. Nu moet je jouw afdeling nog beter op de kaart zetten binnen de organisatie. Waar wil je naar toe? Wat is jouw visie? Met wie zou je kunnen samenwerken? Hoe moet je dit organiseren?

Dit blok is vooral gericht op het verhelderen van organisatievraagstukken. Je leert een diagnose te maken van je eigen afdeling, je maakt plannen voor verdere ontwikkelingen en je doet een aantal practische vaardigheden op die je behulpzaam zijn in jouw rol als leidinggevende.
In overleg kan een samenstel aan modules aan de training worden toegevoegd.


Login