Copyright © 2013 Ton Bos Consultancy
Disclaimer | Leveringsvoorwaarden | Contact
Webdesign en CMS:
Visuele Zaken
| Alle rechten voorbehouden.

fond2
artorganisaties
minikring
" Is dit de baan tot mijn 65ste?"
" Is dit de baan tot mijn 65ste?"

Loopbaan oriëntatie: reflectie op vraagstukken als loopbaan, arbeid en verzuim:

Al jaren lang wordt u gewaardeerd voor de werkzaamheden die u verricht. Uw leidinggevende is erg tevereden en wil u het liefst niet missen op de positie die u vervult. Het voelt zo vertrouwd, voor iedereen. Ook voor U? Er is iets dat in u zegt: vind ik het eigenlijk nog wel leuk om deze werkzaamheden te doen? Ga ik nog wel met plezier naar mijn werk? Heeft mijn functie nog wel die uitdaging als op de dag dat ik met dit werk begon? Eigenlijk is er al de nodige routine, het lijkt wel of het een sleur begint te worden.
Is dit de baan tot mijn 65ste? Nee toch! De schrik slaat om uw hart.

Bij loopbaanoriëntatie kan worden ingegaan op:

• loopbaanbegeleiding
• interne of externe mobiliteit
• verzuimbegeleiding
• reïntegratie in het arbeidsproces

In gesprekken wordt gekeken naar de problematiek die voor u actueel is. Dit kan zijn het vraagstuk van een verdere loopbaanontwikkeling, tevredenheid en ontevredenheid over de huidige werksituatie, bieden de huidige werkzaamheden mij nog wel voldoende uitdaging, wil ik mijzelf bij mijn huidige werkgever verder ontplooien of wil ik toch liever eens "buiten de deur gaan kijken". Er wordt met u gesproken over uw drijfveren en hoe het gesteld is met de passie in uw werk. Of zit u alleen maar van 8 tot 5 op uw werk? Misschien wat shockerend maar het biedt wel inzicht. Kortom vele vragen. In een kennismakingsgesprek stel ik u er graag nog meer.

Stuur een e-mail naar

info(_AT_)menselijkezaken.nl
of bel 06-4123 7635 voor het maken van een afspraak.

Organisaties zijn veelal in ontwikkeling. Ton Bos Consultancy kan bij die ontwikkeling ondersteuning bieden op vele terreinen. Of het nu is het coachen of trainen van leidinggevenden, het beter laten presteren van teams of individuele medewerkers op een hoger "functioneringsplan" tillen, het bemiddelen bij vastgelopen onderlinge verhoudingen of het begeleiden van een medewerker in zijn loopbaan. Ook schaduw- en interim-management behoren tot de mogelijkheden.
Nee toch!
Nee toch!
Dienstenaanbod Organisaties:
training
consultancy
coaching
wiewatwaar
werkwijze
opdrachtgevers
referenties
cv
particulieren
tonbos
contact
organisaties

Login